Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 19 maj 2013

Efter regn kommer solsken...

...eller tvärtom! Husse var ledig två dagar i slutet av veckan med strålande sol och högsommarvärme. Vi hade det skönt när vi jobbade utomhus, han och jag. Matte hade också sett fram emot två soliga helgdagar, men tji fick hon... I går på pingstafton var det visserligen varmt och skönt, men vi fick ett par regnskurar och på eftermiddagen var det till och med åska. Matte saknade visserligen solen utomhus, men höll till i växthuset (där det var i varmaste laget för att jobba), men nu är i alla fall tomaterna omplanterade.


Men solen kom tillbaka framåt kvällen igen. I höstas planterade matte och jag en massa lökar. Några av tulpanerna blommar nu. Och så här års verkar rådjuren hålla sig borta från trädgården, så de har hittills fått blomma i fred...


Regndropparna glittrar vackert i kvällssolen på de rosaröda tulpanerna. Egentligen är matte glad åt regnet, för det var väldigt torrt och dammigt innan. Nu blev det genast grönare ute.


Även om matte längtar efter sommarvärmen kan  den gott vänta tills alla vårblommande växter har blommat färdigt. För när det blir så varmt på en gång blommar de över alldeles för snabbt. Matte vill hinna njuta också... Det borde finnas en pausknapp så att man kan stoppa den här vackra tiden ett tag.


I år har det varit ovanligt mycket vitsippor överallt längs de vägar där matte har åkt. Vitsippsmattorna och den skira grönskan nu är så vackert!


De här fina flocktulpanerna blommar på ett par ställen i trädgården, bland annat här vid stenen på framsidan. De små spetsiga blommorna inunder är vårlök, men vad heter de lite rundare gula blommorna som växer i tuvor på marken?


Dessutom har det dykt upp ytterligare en gul blomma i trädgården som matte inte heller vet vad den heter. Den blommade för ett par veckor sedan, så nu har den blommat över. Den är större än de gula blommorna på förra bilden och ser ut som en gulsippa, men den har fel sorts blad för att vara en gulsippa. Bladet alldeles intill blomman på högra sidan hör nog till den. De andra bladen är andra växter.


Vid dammen har en hel samling scillor självsått sig. Eller har matte planterat dem där utan att minnas det...?


Det här är en hyacintliknande vit sorts scilla, som matte just nu har glömt namnet på.


Tur att det finns vårblommande växter som blommar länge. Lungörten är en av dem.


Den är rolig med sina flerfärgade blommor som kan skifta från rosa till lila och blått.


Till och med varje enskild liten klocka kan variera i färg.


Och lagom till pingsthelgen slog pingstliljan ut! Sedan sorkarna härjade i skogshörnan för några år sedan finns det inte många lökar kvar där, men en pingstlilja...


...och ett par påskliljor har vi fått njuta av. Undrar om vi får njuta av någon sol i dag? Än så länge är det mulet.

Mjau från Tiger

19 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Här tryckte någon på pausknappen redan igår. Mulet och lite regn ock inte så många grader över tiostrecket.
Sen kom dimman framåt kvällen och idag
finns det fortfarande kvar lite dis. Allt är så grått. Men dina fina blommor lyste upp tillvaron! Färgen på de rosa tulpanerna var helt underbar, tror det är samma färg som på vår grannes, men de är inte utslagna ännu! Ha en fin pingstdag! Kram/Finas mammis

Evas Kvarnaro sa...

Oj vilka vackra blommor du visar, visst blommar de ut för fort.
De ska väl hinna ikapp tiden som blev försenad av 'kall-våren'.
Men sommaren kom med jätte språng,kanske lite för varmt för snabbt (om vi får klaga) fniss
Ja svetten lackade när man grejade i trädgården, åsk-regnet kom och svallkade till det 'lite'. Mulet idag med varmt, det växer så det knakar. Sixten orkar inte leka i värmen gömmer sig där svallka finns
Sen mot kvällen kommer han fram och vill gosa med oss. Han är inte speciellt hungrig heller, undrar vad han har tuggat i sig ?!?!

Ha en fortsatt skön Pingst.
Eva

Steekjes en Stygn sa...

Vilken underbar färg på dem rosa tulpaner. Tänk att ni har sommarväder medan vi har kallt. Kattorna här i byn håller sig inne i stugorna faktisk. Våra kattor är alltid inne. Dem får inte gå ut. Synd om dem kanske tycker du men dem verkar trivas med det.
Hoppas ni har en fin pingsthelg.
Anje

samson sa...

en pausknapp skulle jag vilja ha
jag tycker att den gula blomman som matte undrar över ser ut som en svalört
mycket fint som blommar hos er nu
ha det så bra
maggan

livet på landet sa...

Passade ju riktigt bra att du kunde vara i växthuset och hålla på när det regnade utomhus. Det kan vara lite väl varmt därinne om det är sol och vackert väder. Nu börjar det komma växter med färg och doft. Det är en härlig tid vi har framför oss. Hade gärna haft en pausknapp idag =)
Kram ♥

Avslutat konto sa...

Hej min vän!

Vad fiiiint med allt som blommar... Lungört har vi med, det är en favorit. Vi hittade den i det vilda och tog med hem, visste inte det var en trädgårdsblomma... Men det är ju nästan allt som blommar på något vis nu. Vår är dock vildfödd! hih!

Annars går allt i ett, och blogg och jobb går långsamt framåt. MEN allt är bra i alla fall!

Hoppas vi ses framöver!
Kram Linnea o gänget!

Anonym sa...

Underbara bilder, matte är duktig på att fotografera.
Kram Birgitta

Lövkojan sa...

Oj så mycket vackert du hittat att nosa på, nu är det bråda tider minsann:) Javisst, härligt med sol men som sagt torrt, vår lilla damm behöver påfyllning!
Ja jag pausar gärna nu, vore smidigt att sen kunna spola ikapp en tråkig november dag kanske:)
Kram Marie-Louise

Oljekritan sa...

Det spricker ut i naturen och det gröna exploderar som värsta sprayburk..så fint..och blommorna ploppar upp och är så vackra precis som de ska vara nu går det fort....härlig tid för oss..kram Och liten klapp till tiger,//Karina

annika sa...

Nu händer det mycket i naturen. Visst hade jag hoppats på lite mer sol i helgen men regnet var välbehövligt.
Vackra tulpaner som ni planterade...hoppas att det blev rätt färg :). Visst piggar gult upp men inte var det den färgen som jag hade tänkt.
Tack för länken till hingstnamnen ...ska kolla i kväll.

Ha en bra dag/annika

Sirpa sa...

Hej!Ja, helgen har bjudit lite varierande vädret men varmt ändå! Så mycket fina blommor det växer hos er, härligt!
Önskar en skön start på veckan!
Kram Sirpa♥

Berit sa...

Jag vill också trycka på pausknappen nu:) Undrar om inte eran gula blomma är svalört, goggla och kolla ifall det är det ta bort den, den kan bli ett gissel.
Ha en underbar dag!!

Jenny sa...

Hej Tiger!
Ja, nu vill man kunna pausa tiden, härliga maj:)
Även vi fick regn igår. Diesel kom in alldeles dyblöt och protesterade högljutt, hihi!

Vad vackert det blommar hos er!

Kraam Jenny

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, så många fina blommor, det är nästan det finaste som finns nu så här på våren och det kan gott lugna sig lite, jag menar det behöver inte vara 27 gr som vi hade i helgen. Idag är det 15 igen och plötsligt känns det lite kallt, men det är OK, regnet kom lägligt eftersom vi planterat perenner, men nu räcker det!
Svalört, det är säkert någon som redan skrivit, men svalört är det gula med största sannolikhet. Betraktas av många som ett ogräs. Bladen dör undan efter ett slag.
Jag tycker dom är fina!
Agneta kramar

Jajas Pyssel sa...

Oh vilka underbara bilder din matte tar. Det är som GODIS för ögonen och själen. Massor med kramar till er från Nicko och min matte jaja♥

::fina:: sa...

Åh så många vackra blommor det finns i din trädgård, Tiger! Helt fantastiskt! Särskilt mcyket fastnar jag för de vackra tulpanerna, både de rosaröda och de andra med de tjusiga spetsiga bladen. Hoppas du har en fin vecka! Kram, Josefine & Pebbles

Marianne sa...

Så mycket vackra blommor!
Här har det varit grått och mulet men skönt ute i några dagar, så liten pause blev det iaf;)
DOm små söta tulpanerna "flocktulpaner" har jag i gräsmattan men hade ingen aning om vad dom hette, men nu vet jag -tack!:)
Ha en underbar dag!
Kram

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Vad läcker den där vita scillan med blå ränder är. Ja, alla blommorna är ju läckra.
Här har fästingarna börjat dyka upp i pälsarna, har ni klarat er?

Black Iris sa...

Vad mycket fina blommor du och din matte har just nu.. Visst är det synd att de försvinner så fort men tur är det att de ersätts av andra sorter.
Just nu är det nästan höstkänsla här hos mig så man undrar ju om det blir någon riktig sommar..

Kram Maidi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19